KAŠLJ KUF
/ex-yu/
-kako je lijepo bez zelenih izroda
>te štapići noge
ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA ZELENA BANDA
jel serete zeleno
Kažem joj o mladom tražitelju azila s kojim sam jednom radio. Došao me posjetiti na terapiju zbog tajanstvenih bolova u prsima, nakon što ga je pregledao liječnik koji nije mogao pronaći fiziološko objašnjenje za bolove. Dječak i ja razgovarali smo o njegovom ranijem iskustvu u bijegu, skrivajući se u šumama s drugim izbjeglicama tijekom zimskih mjeseci, smrznuti, očajnički izbjegavajući zarobljavanje.
Ne kontam što ne kontam engleski, nekad sam ga pričao tečno bez poteškoća, sad sam sebi zvučim glupo dok isčitavam vlastite rečenice i smoren sam više od poboljšavanja na njemu i thesaurusiranju tehničkih pojmova kojima se neću deset puta u životu presresti ili upotrebljavati, jel se ikome drugom ovo dogodilo? Jako retardiran i bespotreban jezik, mnogo bih rađe volio da je nešto kao mandarinski ili ruski ili španski ili latinski ili arapski ili farsi ili francuski ili turski ili hindijski globalni lingua franca
unosimo razdor