edycja kto rano wstaje ten zakłada nowy trede
/polska/
Other urls found in this thread:
bezprawnik.pl
youtu.be
youtu.be
youtu.be
youtu.be
youtu.be
youtu.be
youtu.be
geneszukacz.genealodzy.pl
nazwiska-polskie.pl
twitter.com
wstawać cwele
7 30 i nikt nie postuje bo normiki odsypiają imprezki, kpina cyrk
poka dupe
tobie nie pokaże
kurde cos dzisiaj wstalem i powiem wam, ze slabiutko sie czuje. gardelko boli, brzuszek tez troche
niewolnicy
>w kosciele z swoja rodzina
ja
>samotny wpierdalwszy czipsy.
pokaz dla mnie
zakładanie nowych threadów jest pedalskie
baza
Jestem
idźcie matce złożyć życzenia z okazji dnia kurew
>Pierwszy dzień kobiet obchodzony był 28 lutego 1909[1], ustanowiony przez Socjalistyczną Partię Ameryki[1] po zamieszkach i strajkach w Nowym Jorku
dlatego ja nie obchodzę dnia kurew bo nie jestem socjalistą
miej seks.
wypijaj się w takim razie
znowu wymyśliłem hipotetyczną sytuację w której kłócę się z kimś i się wkurwiłem
Czemu mi youtube pokazuje takie rzeczy
bezprawnik.pl
>84% Ukraińców rozważa zamianę Polski na inny kraj UE. To niepokojące dane. Wkrótce może zabraknąć u nas rąk do pracy
Bazowany algorytm
co robicie
>Brak rąk do pracy
Największy kurwa mem
W polsce jest tyle osób wykształconych w tak wielu kierunkach
Nie ma rąk do pracy za te pieniądze co są oferowane
Czyli powinno się po prostu lepiej płacić a nie sprowadzać hindusów
Jakie gry na mądregofona dla kawalera?
>giereczki na kurwa telefonik dla jebanych dzieciaczków
Fallout shelter
fortnite
degrees of lewdity
Czołem Panowie. Dlaczego jeszcze nie zapisaliśmy do wojsk obrony terytorialnej?
Pierwszre i najważniejsze zmogliśmy bronić by nasza kochana Polskę. A drugie i trzecie korzyści polega na tym że możemy zarabiać pieniądze i fajnie przeprowadzić w weekendy. Czy zna ktoś jakiegoś chłopaka lub dziewczynę to jakie służa w WOT?
...
proponuję do oglądania ten fajny reportaż
nie dziekuję
proponuję wypierdalać ty słowiański podludziu
Ale szanowny pan Zbigniew kłamie oczywiście bo lubie Polaków to jest wiadomo i Polsku kocha całym swoim sercem
youtu.be
W tym odcinku widać jaki jest zadowolony i szczęśliwy. W żadnym innym państwu nie jest dozwolona jechać samochodem z taką szybko prędkością.
A czy pan sam nie jest słowiańskim podludziem?
>nasza
Tak jest, bo wiadomo że bycie Polakiem to stan umysłu.
Ja pierdole
dlaczego wszyscy cudzoziemcy jarający się polską są niedojebani umysłowo
ty po prostu straciłeś wiary w swoj kraj
youtu.be
Nawet z Wielkiej Brytanii z zachodu przyjeżdża dlatego żeby mieszkać w Polsce. Super kraj dokładnie.
Wypierdalaj
Nie
Ile razy juz cie zbesztali w konsulacie
polska to gówno i ścierwo śmierdzące
Elo
A jak zrozumieć czy siedzi kobieta na bordach?
Polska jest zajebista
tylko jeden raz a już po drugi dostałem sukces i czekam w maju na kartę
Pani konsul mi nawet żadnego błędu nie naprawiła
Wszystko się pozna w porownaniu..
Nie rozumiem tych Polaków jacy ujeżdżają z Polski do zachodu
Ja nawet nie wiem czy w całości mam korzenie czy nie
Also w tym regionie Rosji skąd mam korzenie jeden znany człowiek wygląda na Polaka lecz ma nazwisko na -ow, chociaż to może być krótkie z polskiego
Dlaczego miała być? Mieście wybory narząd i na prezydenta mieć wolność mecze w sumie niezłe życie. W dodatek jeśteśte w UE. Czasami można jeździć po hajs do krajów Zachodniej Europy i na te pieniądze dobro mieszkać w Polsce.
No też samo mogę i do Ciebie powiedzieć. Wam kraj daje pracy, u nas nie. I nie lubą ludzi z Moskwy.
Moje przotkowie miali perwotnie nazwisko Drobyszewski i Loszkiewicz. Teraz mam inne nazwisko ale a czasami też możliwe spotkać Polaków z takimi nazwiskami jak mam.
W Rosji jest nazwisko Dombrow.. ciekawie czy to jest krótki wariant Dąbrowskiego?
Also, moje nazwisko (rosyjskie) jest i w Polsce ale super rzadkie tam jest.
>Loszkiewicz
Sasza jak to jest, że Romek po kilku miesiącach już umiał jako tako poprawnie pisać po polsku a ty po 4 latach albo i więcej nie zrobiłeś żadnych postępów?
>Dombrow
Uczę bez systemu :( ale codziennie słucham polskiej muzyki i już wiem o czym się śpiewa w piosenkach Red Lips i Łzy.
Aslo, przez test gramatyczny mój poziom B2 jest.
Czy wystarczy by szukać pracy? Czy lepiej póki nie?
A co w całości jest źle w tym jak piszę, o co trzeba pracować?
youtu.be
W tym odcinku jest odpowiedź.
Jeżeli odpowiedzieć krótko to nie mamy wyborów i jesteśmy wolnymi a jeżeli nie jesteśmy wolnymi ludźmi niemożliwa być szczęśliwymi ludźmi. Pracy za darmo to łatwo jest znaleźć na Białorusi ale czy warto? Typowe wynagrodzenie jest 250-350$ typowe emerytura 150-200$. Dla emerytury trzeba pracować do 65 lat. W moim przypadku to jeszcze więcej niż 35 lat.
Nie jestem zadowolony z powodu żąda prezydentem ideologie Białoruś się nienawidzę jebanych komunistów. Tak w ogóle mógłbym tutaj mieszkać gdyby pozapierdalał 10 lat w jakimś zachodnim kraju. Żeby oszczędzić pieniądze zeby by kupić jakoś mieszkanie w Polsce na wynajem. A potem by siebie dobra mieszkałem. Bo wiadomo jeżeli otrzymasz jakiś tam 300$ miesięcznie taka praca nic nie warta.
Moim własnym zdaniem jest sens pracować za taką wynagrodzeniu:
youtu.be
Tutaj jest pokazany historia życia normalnego człowieka Amerykanina to średni klass w Stanach Zjednoczonych jakie zarabiał kiedy pracował 100k dolarów rocznie. Teraz otrzyma emeryturę ponad 8$ na miesiąc. I w dodatek jeszcze oszczędził dwa miliony dolarów na starość:
youtu.be
To jest życie białego człowieka w normalnym państwie. A jeżeli ja zarabiam 300$ i to jest typowe wynagrodzenie dla mego państwa i czeka mnie w starości emerytura 150 $ to chuj warte takiego kraju.
Nawet w tej chwili nie mam normalnego passporta z jakim mógłbym pracować na przykład w Holandii.
Dlatego w tym okresie mego życia najważniejszym celem teraz mam zdobycia obywatelstwa Unii Europejskiej. Obywatele Rzeczypospolitej Polskiej ma takiej okazji od urodzenia dlatego im po prostu nie ma na co narzekać. Gdyby dla obywatele w Polski jeszcze załatwili zezwolenia na pracu w Stanny Zjednoczonych byłoby super.
Ewentualnie moim zdaniem Polakom po prostu nie ma na co narzekać to spokojnie kraj dość średni w poziomie gospodarczym ale lato jeść by jechać na placu do innych krajów i nie trzeba mieć nawet wizy lub jakiegoś zezwolenia
>Czy wystarczy by szukać pracy?
zależy jakiej, w dzisiejszych czasach w Polsce wystarczy znać ukraiński
może pan da mi linka na do tej strony internetowe żeby ja sprawdził obecnie swoje nazwisko
Ja mam diplom uni (normalnego) i zostałem się bez pracy bo nie mogę pracować na drugim końcu Moskwy. No o tym piszę na Dwaczu.
lepiej piszesz niz ten zjeb z rosyjskiej prowincji
fajna międzynarodówka polachke
Na ile znam Rosijska edukacja nic nie warta tak samo jak Białoruska lub ukraińska. Gdyby chciał uczyć się w to lepiej już otrzymałby dyplom jakiegoś dobrego polskiego Uniwersyteta. Dzięki procesu bolońskiego mógłby pracować na przykład we Francji lub w Czechach w dobrym zawodzie. Nie widzę żadnego sensu w rosyjskiej edukacji.
a pamiętacie jak testo postował na naszej klasie bez ironii?
pamiętacie macedonczyka co nauczył się polskiego w tydzień? ja pamiętam, a debil z bialorusi po latach nie potrafi przekazać o chuj mu chodzi
U mnie nawiet pracy na 300 nie ma. Była, ale już nie.
Na temat komunistów, was kraj daje wam pracy, ale ideologia się staje bliżej europejskiej, a u nas wszystko inaczej jest.
obecnie nazwisko
a pamiętacie jak w polsce nie było prawiczkopostowania? to były czasy
Tell me about the Mongol conquest of Poland